Skip to content

Executive team coaching

Managementteams of directieteams hebben veel te winnen bij een goede samenwerking. Tot een zeker niveau ontwikkelt die samenwerking zich vanzelf. Maar dán komt er een moment waarbij het lijkt alsof interactie zich blijft herhalen. Terwijl iedereen het belang erkent van open communicatie, komt het team toch niet verder. In deze fase hoor ik vaak:

  • Als MT willen we organisatiedoelen realiseren. Maar als leidinggevende zijn we ook verantwoordelijk om de doelen voor de eigen afdeling te realiseren. Doordat ieder van ons hierin zijn eigen afwegingen maakt, is samenwerking als team zeker niet altijd vanzelfsprekend. Hoe kunnen we beter samenwerken om de organisatiedoelen te realiseren?
  • We laten ons te vaak leiden door de waan van de dag waardoor vergaderingen rommelig worden. We beseffen dat het ontwikkelen van vergaderdiscipline niet alleen een taak is van de voorzitter, maar voor ons allen. Hoe kunnen we dit leren?

 

 

  • Onze besluiten lijken vaker op een compromis dan een keuze waar we allemaal aan gecommitteerd zijn. Dat zie je dan ook terug in de manier waarop zaken geïmplementeerd worden. Hoe kan dit verbeteren?
  • We hebben het gevoel dat we op bepaalde punten fundamentele discussies uit de weg gaan. We proberen escalatie te voorkomen maar misschien zou het goed zijn als we juist zouden leren om om te gaan met conflicten zónder dit persoonlijk op te pakken?
  • We zijn oplettend in wat we zeggen; maar het voortdurend rekening houden met elkaar levert ook spanning op in de onderlinge verhoudingen. We willen niet voortdurend op eieren lopen. Hoe kunnen we hier anders mee om gaan?

Executive team coaching helpt bij deze vragen door een eerlijke spiegel voor te houden van de teamdynamiek en helpt jullie om de cirkel te doorbreken. Ik bezorg jullie graag een voorstel op maat voor jullie team. Neem contact op voor een vrijblijvend kennismakend gesprek!

Back To Top