Skip to content

Coaching van zelfsturende teams van professionals

Als professional ben je gespecialiseerd in je eigen vak. Je werkt zelfstandig en je bepaalt zelf hoe het werk inhoudelijk het best kan worden ingevuld. Toch ben je ook onderdeel van een organisatie en werk je soms in teamverband. In dit team deel je met collega’s een visie. Als zelfsturend team zijn jullie samen verantwoordelijk voor het ontwikkelen van diensten en de kwaliteitsverbetering van jullie product. In deze teams van professionals hoor ik vaak de volgende vragen:

  • We weten wel hoe we elkaar feedback kunnen geven, maar in de praktijk wordt niet altijd alles uitgesproken wat er speelt. Hoe kunnen we elkaar aanspreken zonder dat dit onnodige spanning of onenigheid met zich meebrengt?
  • We beloven vaak meer dan we kunnen waarmaken. We accepteren het daarom nogal eens als afspraken niet zijn nagekomen, maar hierdoor kan ook een sfeer van vrijblijvendheid ontstaan. Hoe zorgen we voor een daadwerkelijk commitment?

 

 

  • Ambities komen moeizaam van de grond. Nieuwe plannen realiseren krijgt in de praktijk geen eigenaarschap terwijl we zeggen dit allemaal belangrijk te vinden. Hoe gaan we beter om met deze gezamenlijke verantwoordelijkheden in ons team?
  • Het lijkt of ieder zich prima weet te redden, maar is dat wel zo? We willen voorkomen dat ieder zich terugtrekt in de eigen projecten. Welke vorm van kennisdelen, intervisie of collegiale coaching kan ons helpen?
  • Als professionals zien we verandering bij onze klanten en de concurrentie vaak eerder aankomen dan ons eigen management. Hoe kunnen we beslissers in de organisatie anderen voortijdig betrekken en overtuigen van onze visie?


Teamcoaching helpt
het met deze vragen en laat zien wat jullie samen hieraan kunnen doen. Wil je een voorstel ontvangen voor jullie team? Neem dan contact op met mij voor een vrijblijvend kennismakend gesprek!

Back To Top